JB Alternatywna Spółka Inwestycyjna Partnerem “Bitwy Miast – Poznań vs. Bydgoszcz”

Miło nam poinformować, że kolejny podmiot postanowił wspomóc nasz charytatywny mecz gwiazd “Bitwa Miast – Poznań vs. Bydgoszcz”, a przede wszystkim zaangażować się we wsparcie naszych podopiecznych. Partnerem eventu została JB Alternatywna Spółka Inwestycyjna!

JB ASI sp. z o.o., której motto to “Inwestorzy dla inwestorów” inwestuje w spółki, w biznesy tradycyjne, kulturowe oraz branżę gier. Nasz partner oferuje różne poziomy zaangażowania, począwszy od pozyskaniu kapitału, a skończywszy na merytorycznym wsparciu spółki. W zakresie zainteresowania JB ASI są zarówno inwestycje mające zakończyć się exitem po IPO, jak również inwestycje w spółki mające na stałe zagościć w portfelu realizując zysk z dywidendy. Przy większym zaangażowaniu kapitałowym dodatkowym elementem inwestycji jest obsługa prawno-księgowa, wsparcie merytoryczne oraz przeprowadzenie procesu IPO zarówno na NewConnect jak i GPW.

Tym bardziej Fundacja K2 Zaborowscy cieszy się, że mimo obszernego zakresu działania, JB ASI postanowiła zaangażować się charytatywnie i zostać Partnerem charytatywnego meczu gwiazd “Bitwa Miast – Poznań vs. Bydgoszcz”, który odbędzie się 15 kwietnia w Poznaniu.

„Dobrzy ludzie są wśród nas i cały czas to dostrzegamy, a dowodem na to jest wsparcie naszej charytatywnej imprezy przez JB ASI. To tylko potwierdza, że czasem, oprócz pogoni za biznesem na chwilę zatrzymać się, zrobić coś dobrego. Tutaj mamy najlepszy tego przykład. Jesteśmy bardzo wdzięczni za wsparcie, bo wyższy poziom organizacyjny naszej imprezy przełoży się na frekwencję, a przypominamy, że cały dochód z biletów zostanie przekazany na organizację wakacji dla dzieci z Domu Dziecka w Poznaniu. Jeszcze raz dziękujemy” – mówią Karolina i Łukasz Zaborowscy.

Osoby, które tworzą organizację JB Alternatywna Spółka Inwestycyjna Sp. z o.o. to ludzie czynnie zaangażowani w różnego rodzaju inicjatywy. Tomasz Majewski jako kierowca driftowy regularnie pomaga Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy poprzez organizowania aukcji na przejazdy po profesjonalnych torach. Firmy wykazujące największe społecznie zaangażowanie były nagradzane przez Instytut Certyfikacji Podmiotów CSR, któremu przewodniczył Radosław Wyszyński. Naturalne w tej sytuacji było szukanie kolejnych akcji, które już wspólnie jako Spółka, możemy nagłośnić i wspomagać.

„Sport oraz krzewienie kultury sportu to ważna misja wśród dzieci, które w dzisiejszych czasach najwięcej swojej energii poświęcają na wirtualny świat, a ostatnie lata sprawiły, że wiele z nich ma ogromne problemy w funkcjonowaniu społecznym, nie radzi sobie w sprawach osobistych i szkolnych. Pora wyjść temu naprzeciw, ponieważ pomaganie mamy we krwi. JB Alternatywna Spółka Inwestycyjna Sp. z o.o. chce być częścią ciągle rozrastającej się rodziny Fundacji K2 Zaborowscy, co jest zgodne z filozofią obraną przez firmę” – dodaje Radosław Wyszyński, Dyrektor ds. Relacji Inwestorskich i Sprzedaży JB ASI sp. z o.o.

Więcej informacji na temat działalności JB ASI można znaleźć na stronie https://jbasi.pl/, a bilety na charytatywny mecz gwiazd “Bitwa Miast – Poznań vs. Bydgoszcz” można kupić na http://bilety.fundacjak2.pl/.